Vizsgálták Karácsony Gergely felelősségét Városháza-ügyben

2021.12.10. 10:58

Felmérést végzett a Nézőpont Intézet Városháza-ügyben, azt kérdezték az aktív szavazóktól, hogy szerintük terheli-e politikai felelősség Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert Városháza ügyben vagy sem.

Az aktív szavazók, tehát nem csak budapestiek a Nézőpont Intézet szerint 78 százalékos arányban jelezték vissza, hogy igen, hallottak a Városháza-ügyről. 60 százalékuk úgy véli, terheli politikai felelősség Karácsony Gergelyt az ügyben. 21 százalékuk szerint nem, a többiek pedig vagy nem tudtak, vagy nem szerettek volna válaszolni – prezentálta a Nézőpont Intézet.

A választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív fővárosi lakosok 51 százaléka gondolja úgy, hogy Karácsony Gergelyt politikai felelősség terheli Városháza-ügyben. 25 százalék pedig azt mondta, hogy nem felelős a főpolgármester.

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. december 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A mintavételi hiba ± 3,16 százalék – állítja közleményében saját módszertanáról a Nézőpont Intézet.