DK-karácsony az Igazából szerelem alapján: Gyurcsány helyett mondd, hogy száraz a pulyka

PAP 3263
2021.12.22. 20:33

A Demokratikus Koalíció (DK) sajátos hangvételű videóüzenetben kívánt boldog karácsonyt mindenkinek, amelyet az Igazából szerelem című film ihletett.

Így óvd meg a családi békét, hogy valóban boldog legyen a karácsony! Félsz, hogy a politika felforgatja a családi ünneplést? Jönnek a fideszes rokonok, és nem szeretnél kerítéslebontó, rezsicsökkentés-gyűlölő sorosügynöknek tűnni, de azt is tudod, hogy Brüsszel csak egy város? Itt van pár tipp a DK politikusaitól, hogy túléld az ünnepeket

– írta a Youtube-videója alá Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

Rajta kívül feltűnnek a felvételen a DK elnökségi tagjai – Vágó István, Kálmán Olga, Réczné Földi Judit –, Vadai Ágnes és Molnár Csaba, a DK alelnöke, Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője és Gy. Németh Erzsébet, a DK főpolgármester-helyettese is.

Mondd azt, hogy csak egy újabb karácsonyi reklám

– ezzel a felütéssel kezdődik a videó a karácsonyi film alapján.

Az üzenet szerint a család nem veszekszik politikán idén karácsonykor, viccből viszont senki se kérjen adriai jachtozást karácsonyra. És még ha drágább is lett megint a pulyka, akkor se beszéljen senki áremelkedésről, ahogy a keleti oltásokat sem érdemes firtatni, mert úgysem veszünk többet, inkább magunk gyártjuk.

Dicsérd a forintot, hogy milyen népszerű! Ezért kérnek belőle egyre többet egy euróért. Ja, és még valami! Soha ne mondd ki, de tényleg soha, soha ne mondd ki, hogy Gyurcsány! Inkább mondd, hogy száraz a pulyka, vagy hogy mekkorát nőttek a gyerekek

– üzenik a DK politikusai.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)