Jakab Péter megbocsát Márki-Zay Péternek: Okos ember is mondhat hülyeségeket

BP-7451
2022.01.05. 15:18
Azután, hogy a Jobbik elnöke egy interjúban előbb lehülyézte az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét, most elfogadta a bocsánatkérését.

„A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem” – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke az Alfahírnek adott interjúban. Arra reagált, hogy Márki-Zay Péter újévi köszöntőjében többek között úgy fogalmazott: „a Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje azt mondta: ha bárki boldogabb lesz ettől, bocsánatot kér, Jakab Pétertől is bocsánatot kér, de szerinte az ellenzéknek azzal kellene foglalkoznia, hogy az egyetlen cél Orbán Viktor leváltása.

A Jobbik elnöke az ATV Start című műsorában arról beszélt, örül annak, hogy Márki-Zay Péter bocsánatot kért.

Okos ember is mondhat hülyeségeket, de a még okosabb képes felismerni, ha rosszat mond, és képes ezért elnézést kérni

– fogalmazott Jakab Péter.

A pártelnök szerint amikor Márki-Zay Péter képes önkritikát gyakorolni, jó úton járnak ahhoz, hogy az egységes ellenzék olyan vezetőt kapjon, aki méltó arra, hogy legyőzze Orbán Viktort.

A közvélemény-kutatásokkal kapcsolatban kifejtette: ha már most fej fej mellett állnak a kormányoldallal, akkor egy felfokozott érzelmi állapotban, amikor közelednek a választások, be fogják tudni húzni azt a bizonytalan tömeget, amelyik el tudja dönteni a választást.

A bizonytalanokat kell meggyőzni

– tette hozzá Jakab Péter.

A hatpárti ellenzék és Márki-Zay Péter – szurkálódásoktól nem mentes – viszonyáról itt írtunk bővebben, illetve arról is beszámoltunk, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje visszavonulót fújta hetedik frakció ügyében.

(Borítókép: Jakab Péter. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)