A megoldás kulcsa most az ön kezében van – levelet kapott Karácsony Gergely

-DSC8512
2022.01.09. 14:25
Karácsony Gergely Bús Balázstól, Óbuda-Békásmegyer képviselőjétől kapott nyílt levelet a Mocsárosdűlő megvédésének ügyében.

Bús Balázs szerint Óbuda lakosságát hónapok óta bizonytalanságban tartja a kerület baloldali városvezetése a Mocsárosdűlővel kapcsolatban.

Én mint a kerület korábbi polgármestere, aki lokálpatriótaként és választott helyi képviselőként is figyelem városrészünk életét, hadd figyelmeztessem arra, hogy a megoldás kulcsa most az ön kezében van. Annak érdekében, hogy a problémát tisztán értse, és esetlegesen ne csak párttársainak félretájékoztatásából értesüljön a helyzetről, röviden felvázolom a problémát és annak megoldását.

Bús Balázs levelében emlékeztetett: 2020-ban a településszerkezeti terv felülvizsgálata során a Fővárosi Önkormányzat a Mocsárosdűlő területének egy részét természeti területté minősítette vissza, de egy részén, 268 ezer négyzetméteren a beépíthetőség megmaradt.

Fent említett 268 ezer négyzetméter zöldterület van veszélyben, amely a hatályos településszerkezeti terv szerint továbbra is beépíthető, és erre vonatkozóan tanulmányterv is készült. Itt szeretném megjegyezni, hogy ezen tanulmányterv 2018-ban nekünk, az akkori polgári-jobboldali városvezetési többségnek is bemutatásra került. Mi ezt akkor is egyértelműen elutasítottuk, majd változtatási tilalmat rendeltünk el az egész területre, ami a mai napig hatályban van.

A képviselő hozzátette: „sajnálatosan a 2019-es választás után ezt a tervet a baloldal leporolta, és úgy tűnik, a főváros jelenlegi vezetői is elfogadhatónak tartották.”

Bús Balázs leszögezte, hogy a Mocsárosdűlő zöldterületének védelme mindannyiunk érdeke.

A III. kerület jelenlegi közlekedési hálózata bizonyosan nem bír el akkora lakóépület- és irodakapacitás-fejlesztést, ami a tervekben szerepel.

A terület megvédése érdekében petíciót is indítottak, amelyet eddig több mint háromezer III. kerületi lakos írt alá. Bús Balázs azt kéri Karácsony Gergelytől, a Mocsárosdűlő teljes egészére terjessze ki a fővárosi településszerkezeti tervben a zöld közpark besorolást.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2021. november 12-én. Fotó: Gorondy-Novák Edit)