A DK feljelentést tett a Völner-ügyben

DMOHA20210621024
2022.01.10. 12:16
A Demokratikus Koalíció ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen tett feljelentést a Völner-ügyben – közölte Barkóczi Balázs, a párt szóvivője hétfői online sajtótájékoztatóján.

A DK álláspontja szerint „hiába egyértelmű, hogy a Völner-gate az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botránya”, Völner Pál továbbra is szabadlábon van.

Az ellenzéki párt szerint az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem házi őrizetbe, felveti a politikai befolyásolás lehetőséget.

Orbán Viktor számára azért kedvező az ügyészség tétlensége, mert így a miniszterelnök gátlástalanul használhatja őt egy kétharmados parlamenti szavazásnál, ahogyan azt Simonka György esetében is láthattuk

– olvasható abban a közleményben, amit a DK elküldött a sajtónak Barkóczi Balázs sajtótájékoztatójával kapcsolatban.

Az ellenzéki párt felháborítónak tartja, hogy „ma Orbán Viktor politikai akarata alapján működhet a magyar igazságszolgáltatás”, és hogy az ügyészség már több mint egy hónapja hagyja, hogy „Völner bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást”.

A hatóságok Orbán Viktor akaratát kiszolgálva hagyják futni Völnert? – teszi fel a kérdést a DK.

Tavaly december elején közölte a Legfőbb Ügyészség, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A fideszes politikus még aznap lemondott az államtitkári posztjáról. A gyanú szerint Völner Pál több alkalommal is kenőpénzt, vagyis több millió forintot fogadhatott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül.

Még decemberben a parlament elfogadta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését. A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki, miután házkutatást is tartottak nála.

Szintén decemberben a DK már bejelentette, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentik a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását.

(Borítókép: Völner Pál 2021. június 21-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)