Földre tepertek egy nőt a Corvin Plazában a biztonsági őrök

2022.01.13. 16:06 Módosítva: 2022.01.14. 13:12
Szerda délután ordításra lettek figyelmesek a Corvin Plaza vásárlói. Négy biztonsági őr az egyik üzlet kasszasoránál mindenki szeme láttára a földön rángatott egy nőt, aki segítségért kiáltott.

Az Index videóriportere éppen a helyszínen tartózkodott, amikor az incidens történt, rögtön dokumentálta a felvételeket mobiltelefonjával. A videón jól hallani és látni, hogy a nő kéri az őröket, hogy ne rángassák a kabátját, de ők ennek ellenére kezét és lábát húzva felállítják, majd hátravonszolják.

Földre tepertek egy nőt a Corvin Plázában a biztonsági őrök

Az üzlet vásárlói döbbenten nézték a történteket. A segélykiáltások miatt kisebb tömeg alakult ki az üzlet bejáratánál. 

Majd egy másik biztonsági őr észrevette , hogy kollégánk felvételt készít az esetről, ezért lökdösődéssel tartóztatta fel, hogy ne tudjon kimenni a boltból. Követelte tőle a felvétel törlését, amire a biztonsági őrök nem jogosultak, csak peres úton kérhették volna a bíróságtól, ha az megállapítja a személyiségi jogi jogsértést.

Mivel kollégánkat testi kényszerítéssel tartották a helyszínen, így azt a látszatot keltette, hogy kitörölte a felvételt, így kiengedték őt az üzletből.

Az ügyben megkerestük a boltot üzemeltető dm-drogerie markt Kft. sajtóosztályát, hogy megtudjuk, mi történt pontosan, azonban cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Frissítés: 

A dm Kft. sajtókapcsolatok2022. január 14-én a következő választ küldte szerkesztőségünknek:

Köszönjük megkeresését és szíves türelmét.

Belső vizsgálatunk során megállapítottuk, hogy a vásárló gyanús viselkedése nyomán jogosan lépett fel biztonsági őr kollégánk, eljárása szabályszerű és udvarias volt, a hölgy azonban nem tanúsított együttműködést, így a pláza biztonsági őreinek segítségét kellett kérni. A hölgy végül hajlandó volt együttműködni. Az esetet tudomásunk szerint rendőri intézkedés zárta.

A történteket nagyon sajnáljuk.″