Márki-Zay Péter megvásárolt ellenzéki politikusokról beszélt

PAP 5689
2022.01.20. 20:34 Módosítva: 2022.01.20. 20:34
„Van, akit 90 milliós, van, akit 900 milliós támogatással tud megvenni a Fidesz” – jelentette ki az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, aki a Magyar Hangnak adott interjút. Márki-Zay Péter többek között elmondta, hogyan viseli „a baráti tüzet”, illetve tudomása van olyan ellenzéki politikusról is, akit a gyerekének a kábszeres ügyével fognak.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének idegei rendben vannak, de ettől függetlenül fel tudja bosszantani magát az ostobaságon és az áruláson. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e a jelöltséget, azt válaszolta: nem, de nem tagadja, hogy rendkívül stresszes feladat ez.

A Fidesz mellett a baráti vagy szövetséges pártok részéről is kap támadásokat. „Ők sokszor elégedetlenek, félreértenek dolgokat, félremagyaráznak” – jegyezte meg Márki-Zay Péter. Nehéz kérdésnek tartja, hogy ők miért nyilvánosan kritizálják, szerinte szerencsésebb lenne, ha nem így tennék. A visszajelzésekből tud tanulni, de nem értik meg, hogy egy négy évvel ezelőtti nyilatkozatán holnap nem fog tudni változtatni.

Márki-Zay Péter szerint vannak ellenzékinek gondolt, de a Fidesz által kontrollált csatornák, politikusok, pártok, akiknek a kritikáját a Fidesz érdekében hangosítják föl.

Ott is vannak olyan emberek, akikre másként gondoltam eddig, aztán rájövök arra, hogy van, akit meg lehet venni. Pénzért sok mindenki eladó

– fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

A Magyar Hangnak azt mondta, az ellenzéki politikusok között van olyan, akit 90 milliós, van, akit 900 milliós támogatással tud megvenni a Fidesz.

Van, akinek az adóvégrehajtását vagy a gyermekének drogbotrányát teszik parkolópályára. Vagy éppenséggel egy olyan ügyben, amiben egy szintén a folyamatban részt vevő ember több évet ült, az illető ellen nem indul eljárás. Többéves börtönbüntetés fenyegetésével, avagy néhány százmillióval sok embert lehet befolyásolni. (...) Van, aki nem pártpolitikus, de politikus. Vagy ma már nem pártpolitikus. A kábszeres ügyben van ilyen is, olyan is. Ott két konkrét dolgot hallottam, hogy a gyerekének a kábszeres ügyével fogta őket a Fidesz. És az egyik nem politikus volt, hanem az igazságszolgáltatásban befolyásos ember

– fejtette ki Márki-Zay Péter.

Azt nem merné és nem is akarja kijelenteni, hogy az általa korábban többször emlegetett „árulók” között van-e pártelnök is, nagyon reméli, hogy nincs. „Remélem, hogy a hat ellenzéki párt mindegyikének vezetője elkötelezett a közös kormányzás érdekében” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

(via Magyar Hang)

(Borítókép: Márki-Zay Péter 2021. november 30-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)