Már ott van a számlán a fegyverpénz

2022.02.10. 17:22 Módosítva: 2022.02.10. 17:25
A Belügyminisztérium ma átutalta a hathavi illetménynek megfelelő juttatást a rendvédelemben hivatásos jogviszonyban állók számlájára.

„Magyarország kormánya ezzel a jelentős, egyszeri juttatással is elismeri a hivatásos szolgálatot ellátók hazánk kiegyensúlyozott közrendje és közbiztonsága, határaink védelme és a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében végzett elkötelezett munkáját” – áll a belügyi tárca közleményében. 

A Belügyminisztérium és irányított szervei több mint 58 ezer hivatásos állományú tagjának utalták át a fegyverpénzt. A hathavi illetménynek megfelelő juttatásban fő szabályként az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak részesültek.

Ugyanakkor a kormány családbarát politikájával összhangban a juttatást azok a hivatásos állományúak is megkapják, akik jelenleg gyermekgondozás miatt vannak távol szolgálati helyüktől, a próbaidejüket töltők pedig a próbaidő eredményes letöltését követően kaphatják meg az összeget.

A hivatásos állomány illetménye idén január 1-jétől tíz százalékkal emelkedett, ezt az intézkedést követte a fegyverpénz átutalása.

A kormányzat intézkedéseinek köszönhetően a hivatásos állomány idén közel 197 milliárd forinttal több pénzt visz haza, mint 2021-ben – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.