DK: Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kisajátítsa a tatabányaiak vízkészletét!

2022.02.13. 12:42
A Demokratikus Koalíció közleménye szerint a komáromi önkormányzat saját érdekből engedélyezte a Tata–Komárom vízvezeték pályázatának módosítását – ezzel kisajátítva a tatabányaiak vízkészletét.

A Demokratikus Koalíció (DK) közleménye szerint a kormány azzal a céllal engedélyezte a felszín alatti vizek ipari felhasználását, hogy működtesse a fideszes önkormányzat ipari parkját – ezzel kisajátítva a tatabányaiak minőségi vízforrását. Molnár Attila komáromi polgármester egyébként 1989-ben alapító tagja volt a Fidesz komáromi szervezetének. 

A közlemény szerint bár a Tatabányán kinyert ivóvíz kiváló minőségű, a szénbányák bezárása után és a mostani ipari beavatkozások miatt a tatai víz már nem felel meg az uniós Víz Keretirányelv követelményeinek. Mivel a tatai források már nem adnak elegendő mennyiséget és minőséget, ezért módosították a Tata–Komárom vízvezeték pályázatát, hogy ipari célokra is használják azt.  

A DK szerint tarthatatlan, hogy a fideszes kormány sorra szavaz le minden olyan javaslatot a témában, ami nem a kormánypártok felől érkezik. A fideszes polgármester a párt szerint kiváltságosok kiszolgálását biztosítja, míg a befektetőt kitömik uniós vagy hazai támogatással.