Ungár Péter visszakéri a mandátumot a kiugró LMP-stől

2022.02.16. 10:29
Szerinte jobb semmisnek tekinteni az egykor meglévő személyes viszonyokat, és önkormányzati mandátuma visszaadására szólította fel Hajdu Máriát.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Hajdu Mária 13 év után távozik az LMP-ből, és önállóan indul az országgyűlési választáson a hegyvidéki választókerületben. Ahogy a Csata tér egyik epizódjában részleteztük, az összellenzéki jelölt Hajnal Miklós és a kormánypárti Fürjes Balázs összecsapása a főváros egyik legkiélezettebb küzdelmét hozhatja, ráadásul itt áll rajthoz Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke is.

Ungár Péter országgyűlési képviselő, az LMP országos elnökségének titkára nyílt levelet írt Hajdu Máriának.

Tisztelt Hajdu Mária! Bár a hivatalos megszólítás nyilván furcsa azután, hogy majdnem tíz évig egy pártban politizáltunk, de az elmúlt napok eseményei után szerintem minden félnek jobb, ha az egykor meglévő személyes viszonyokat semmisnek tekintjük

– kezdi levelét a politikus. Azzal folytatja, hogy Hajdu Mária alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt „hirtelen megvilágosodva rájött, hogy az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan”, és bár ezt mindenkinek joga van gondolni, a következetességre szeretné felhívni a figyelmet.

Mivel korábban egyazon területi szervezetben politizáltunk, ezért talán még emlékszik rá, hogy a pártszakadás után az Ön aláírásával szólítottuk fel mandátumok visszaadására azokat a képviselőket, akik kilépésük után a listán szerzett mandátumukat is magukkal vitték.

Ungár Péter arra kéri egykori párttársát, hogy adja vissza mandátumát, „ugyanis nem csak a pár nappal ezelőtti megvilágosodás valódiságát vonja kétségbe, de az önellentmondást súlyosbítja, hogy Ön már nem is az önállóan induló LMP listáján szerzett mandátumot 2019-ben, hanem az ellenzéki együttműködés eredményeként lehetett kompenzációs listáról bejutó képviselő”.

Talán a frissen jött éles látásával Ön is érzi, hogy minapi bejelentése után kialakult ellentmondást fel kell oldani. Kérem, ha komolyanvehetőségének és a méltóságának legalább a látszatát meg akarja őrizni, akkor még a mai napon adja vissza a mandátumát.

Közvetlenül az aláírásgyűjtés megkezdése előtt a Veszprém megyei Badacsonytomaj LMP-s képviselője is jelezte, hogy a megye 3-as számú választókerületében önállóan indul. Az LMP kizárta soraiból a politikust.