Dílereket fogtak a Hárs-hegyen

2022.04.04. 10:33
Több hónap előkészítő munka után a Pest megyei rendőrök kokainkereskedőket kapcsoltak le. Több fogyasztó ellen is eljárást indítottak.

Tavaly februárban értesült a Pest megyei rendőrség arról, hogy a fővárosban és Pest megyében drogot terjeszt egy férfi. A rendőrség azonnal megkezdte az információ feldolgozását és a nyomozási munkát. Kivárták a megfelelő időpontot és helyszínt, hogy ne legyen lehetőség az eltűnésre és eltüntetésre.

A rendőrség beszámolója szerint az akció március 30-án kezdődött: a felderítők jóval a találkozó időpontja előtt elfoglalták pozíciójukat, majd vártak, amíg a hárs-hegyi parkolóba szervezett átvételre megérkezik egy nő és egy férfi. Azonban a hatóság csak akkor csapott le, amikor a drog gazdát cserélt, és megbilincselve előállították a 38 éves budapesti nőt és a 39 éves budakeszi férfit.

A nyomozás adataiból kiderült, hogy a nő legalább tavaly szeptember óta heti rendszerességgel árulta a kokaint ügyfeleinek, többek között az akcióban elfogott férfinak, aki saját vevőit is ellátta a vásárolt mennyiségből.

A rendőri közbeavatkozás csaknem 23 gramm, papírdobozba rejtett drog átadás-átvételét hiúsította meg, ami a nő kezéből egy rövid időre egy bokorba dobva landolt, majd bűnjelkamrába került. Ahogyan azok a cuccok is, amelyeket a két érintett lakásán foglaltak le a kutatásokon.

A férfi otthonában további bruttó 38 gramm anyagot találtak, az előzetes szakértői vélemény szerint kokaint. A nő lakásán, illetve autójában lefoglalt bűnjelek listája hosszabb: bruttó 333 gramm fehér por, két digitális mérleg, két fehér porral szennyezett kanál, nejlontasakok és fóliatekercsek.

B. Katalin és H. Péter nem tett vallomást, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tettek.

A kereskedés gyanúsítottjain kívül a felderítők elfogtak három, az ügyfélkörbe tartozó fogyasztót is. Velük szemben kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az azóta letartóztatott B. Katalin és H. Péter ellen pedig kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport