Kunhalmi Ágnes: Rossz volt a politikai ajánlat

20220217161642 PAP 3730
2022.04.08. 06:14
A választási eredmények okairól és személyes politikai jövőjéről is beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában a szocialista politikus.

Az MSZP társelnöke szerint az ellenzéki összefogás rossz választ adott a háborúra, rossz volt a politikai ajánlat.

Nem lehet azt mondani a háborúra, a kitörések pillanatában, hogy Orbán azonnal határolódjon el Putyintól, mert Putyin, Orbán, Orbán Putyin, miközben nem mondott hangosan, hogy béke, és nem mondod, hogy szociális biztonság. Abban a pillanatban, hogy kitört a háború, szociális biztonságot és békét ajánlunk. Nulladik pillanatban ezt kellett volna mondani.

Személyes politikai helyzetéről és mandátumáról azt mondta, megvárja a szombatot, hiszen akkor derül ki, hogy valóban megvan-e a mandátuma Budapest 15-ös számú választókerületében, ahol 98,68 százalékos feldolgozottságnál még szorosnak mondható az állás a Fidesz jelöltjével, Lévai István Zoltánnal.

Kunhalmi Ágnes pártbéli pozíciójára is utalt.

Az MSZP-ben indul a tisztújítás. A húsvét után az első választmányunkon már a tisztújítás folyamatát vázoljuk fel. El fogja dönteni az MSZP és a közössége azt, hogy kivel szeretné folytatni.

Kunhalmi már a választások előtt is beszélt  arról, hogy szerinte az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a kormány megfelelően cselekszik az orosz–ukrán háború kapcsán, majd finomította álláspontját.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)