Karácsonyék tiltakozást terveznek a városligeti építkezés ellen

image 6483441 (29)
2022.04.08. 06:05
Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a főváros vezetésével együtt tiltakozna a Városligetben, ha a kormány elkezdi az ígért építkezést, amelyről Orbán Viktor a szerdai sajtótájékoztatón ejtett szót.

Kiss Ambrus azt mondta, hogy

ilyenkor fontosabb a politikai ellenállás, mint bármilyen jogi kérdés, hiszen bármire alkothatnak törvényt a kétharmad birtokában. Egyre nem tudnak törvényt alkotni: ha azok a választók, akik a támogatásukról biztosítottak minket, és akár az utcán is meg tudnak jelenni, azok velünk együtt esetleg a Városligetben is megjelennek.

A miniszterelnök kijelentette, hogy a kétharmados győzelem a városligeti terveket is megerősítette, ezért a Városliget az eredeti elképzelések szerint valósul meg. Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesterré választása után a kormány szüneteltette a városligeti tervek befejezését – nem épült meg az új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a gyerekszínház sem, mert a fővárosiak támogatása nélkül inkább leállította.

Karácsony Gergely szkeptikusan fogadta Orbán Viktor bejelentését a Liget-projekt befejezéséről. Azt mondta a Klubrádiónak, nem érti, a választási eredmény miben befolyásolja a Liget-projekt megvalósulását.

Ha azonban folytatja a kormány a városligeti beruházást, a főváros minden lehetséges politikai és jogi eszközt megragad azért, hogy a budapestiek akaratának érvényt szerezzen

– jelentette ki.

Karácsonyhoz hasonlóan Kiss Ambrus kétli, hogy találnának elegendő anyagi forrást a beruházáshoz, ezért továbbra is ellenzik annak folytatását.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)