Az egész társasházon átvezette a túlterhelt hosszabbítót, hogy áramot lopjon

2022.04.09. 19:09
A gyanú szerint az erzsébetvárosi férfi a padlás gerendáira fektetve az egész társasházon átvezetett egy túlterhelt hosszabbítót. A rendőrség még vizsgálja az eset további körülményeit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki több napig jogellenesen vételezhetett áramot egy erzsébetvárosi lakásban.

A rendőrség eddigi adatai szerint a férfi feltörte a társasház padlásának ajtaját, majd a lift padlástérben lévő elektromos kapcsolószekrényéből vezette át az áramot egy összetákolt vezetéken keresztül a lakásába.

A kiérkező rendőrök a lakást bérlő 27 éves L. Lajost elfogták, valamint az elektromos művek munkatársaival szemlét tartottak, amelyből kiderült, hogy a túlterhelt hosszabbítót a padlás gerendáira fektették le, így az könnyen kigyulladhatott volna.

L. Lajost a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol lopás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte tettét, valamint elmondta, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy áramot lopott a házból, de nagyon megbánta az esetet.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset további körülményeit.