Bayer Zsolt az ellenzékről: Egyszerűen szar alakok

D KOS20220112012
2022.04.14. 12:58
Az író-publicista a Mandinernek értékelte az országgyűlési választás eredményét, elmondta a véleményét az ellenzékről, illetve arról is, hogy a Mi Hazánk bekerült a parlamentbe.

A magyar nép megint csodát tett. Általában a magyar nép tud csodát tenni. Különösen kiélezett és fontos pillanatokban. Megtette most is. És ezt fordítják le úgy az ellenfeleink, hogy a magyar nép fogatlan, törött a szemüvege, nem mosdik és hülye. És ameddig ők ezt így látják, addig mindig ilyen arányban fognak vereséget szenvedni

– mondta Bayer Zsolt a Mandinernek a Fidesz–KDNP választási győzelméről.

Hozzátette: nem számított ilyen fölényre, kényelmes, egyszerű többséget várt. Az író-publicista szerint a hatpárti ellenzéki összefogás létezése „egy hiba”, „egyetlen érvényes mondanivalójuk sincsen”, „fordítva ülnek a lovon”.

Minden, amit mondanak, szembemegy minden létező valósággal és tapasztalattal. Egyetlen egy dolog nincs, amiben érvényes, releváns, igaz mondatot mondtak volna. Csak hazudni tudnak. Benne vannak egy teljesen ostoba és kilátástalan véleménybuborékokban, és fogalmuk sincs erről az országról és erről a nemzetről. És nem is nagyon érdekli őket, ugyanis saját magukon kívül semmi sem érdekli őket

– fejtette ki Bayer Zsolt.

A kérdésre, hogyan reagált az ellenzék a vereségre, az mondta, „pontosan úgy reagáltak, ami nekik önazonos”, „nem bajtársak, nem harcostársak”, hanem „árulók”.

Annyi becsület sincs bennük, hogy a saját emberüket egy kicsit megtámasszák a bajban. Egyszerűen szar alakok

– jelentette ki az író-publicista.

Nem tulajdonít különösebben nagy jelentőséget az orosz–ukrán háborúnak a Fidesz fölényes győzelmével kapcsolatban. Azon meglepődött, hogy a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe, szerinte ennek az az oka, hogy a Jobbik Jakab Péter vezetésével „nem óhajtott végképp beleülni Gyurcsány Ferenc ölébe”, és azok a vidéki Jobbik-szavazók, főleg Északkelet-Magyarországon, ahol a Jobbik hagyományosan mindig a legerősebb volt, és most a leggyengébbé vált, azok egy része a Mi Hazánkra, másik részük a Fideszre szavazott.

(Borítókép: Bayer Zsolt 2022. január 12-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)