Orbán Viktor: A veszélyek évtizede áll előttünk

image 6483441 (25)
2022.04.29. 10:05
Áder János felkérte Orbán Viktort a kormányalakításra, aki sorozatban negyedszer, politikai pályafutása során pedig ötödször lehet miniszterelnök.

Más természetű évtized áll előttünk, a veszélyek évtizede. Háború van, emelkednek az árak, energiaválság előtt állunk, és a járványok korából sem lábaltunk ki – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Sándor-palotában tartott sajtótájékoztatón, miután Áder János köztársasági elnök bejelentette, hogy kormányalakításra kérte fel az április 3-i országgyűlési választáson győztes pártszövetség kormányfőjelöltjét. 

Orbán Viktor a felkérést elfogadta, s arról beszélt, hogy új kormányával a megkezdett politikát kívánja folytatni. 

KI KELL MARADNUNK A HÁBORÚBÓL, ÉS OLYAN DÖNTÉSEKET KELL HOZNI, AMELY MEGVÉDI MAGYARORSZÁGOT AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ VESZÉLYES ÉVTIZEDBEN A KÜLSŐ HATÁSOKTÓL

– hangsúlyozta a miniszterelnök, aki kormányalakítási kérdések konkrétumairól nem beszélt, a sajtótájékoztatón annyit mondott, hogy több miniszterjelölttel folytat tárgyalásokat. Az új kormány összetételéről így továbbra sincsenek pontos információk, de várhatóan lesz néhány változás a kormányzati struktúrában. 

Orbán Viktor sorozatban negyedszer, politikai pályafutása során pedig ötödször lesz miniszterelnök, miután a Fidesz–KDNP pártszövetség ismét kétharmados győzelmet aratott az április 3-i országgyűlési választáson.

Áder János köztársasági elnökként harmadszor, s egyben utoljára kérte fel kormányalakításra a választáson nyertes párt-pártszövetség elnökét – hiszen mandátuma májusban lejár –, Novák Katalin megválasztott köztársasági elnököt május 10-én iktatják be hivatalába. 

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)