Fekete-Győr András: Az elmúlt 12 évben vannak olyan eredmények, amelyeket el lehet ismerni

2022.05.09. 21:56
A Momentum frakcióvezetője nem tartja jó útnak, hogy az egyik oldal mindent megszavaz, a másik oldal pedig mindent leszavaz. A politikus azt is elárulta, hogy nem indul újra a Momentum elnöki posztjáért.

Fekete-Győr Andrástól hallhattuk a Momentum történetének első parlamenti felszólalását, saját elmondása szerint méltóságteljes üzenetet fogalmazott meg, és szeretné, ha helyreállítanák az Országgyűlés tekintélyét.

A párt frakcióvezetője úgy gondolja, az nem jó út, amin eddig járt a magyar politika:

Az nem jó út, amikor azt látjuk mindig, hogy az egyik oldal mindent megszavaz, a másik oldal mindent leszavaz, hogy minden fekete és fehér. Az elmúlt 12 évben vannak olyan eredmények, amelyeket el lehet ismerni. Voltak fontos beruházások, fontos befektetések, új munkahelyek keletkeztek, nőtt a gazdaság, de az uniós pénzek miatt nőttek, és a környező országokban sokkal jobban nőttek ezek a számok.

A Momentum eredetileg öt feltételhez kötötte az érdemi parlamenti munkában való részvételt. Fekete-Győr András kifejtette: azért mennek az Országgyűlésbe, hogy alternatívát állítsanak a rendszerrel szemben, a negyedik kétharmad oka pedig az, hogy a választók többsége nem látta, milyen lesz az az ország, amit az ellenzék ajánl.

Donáth Anna, a Momentum jelenlegi elnöke várandós, ezért úgy döntött, hogy nem indul újra a pártvezetői tisztségért. Fekete-Győr András a tisztújítással kapcsolatban elmondta: frakcióvezetőként és édesapaként 24 órában dolgozik, ezért nem lenne felelősségteljes újabb feladatot vállalni. A politikus hangsúlyozta: a Momentumban szeretik a versenyt, bízik benne, hogy Orosz Anna indul, de bizonyított már Cseh Katalin, Soproni Tamás és Kerpel-Fronius Gábor is.