Hadházy Ákos nem lép be Márki-Zay Péter új pártjába

2022.05.16. 16:01
Hadházy Ákos annak ellenére, hogy nem csatlakozik kollégája új pártjához, azt sem meri kijelenteni, hogy nincs szükség új politikai formációkra.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere hétfő hajnalban hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy pártot alapít. Mégpedig azzal a céllal, hogy a civileknek legyen egy pártja.

Az április 3-i választásra egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjének pártalapítására reagált azóta Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.

Hétfői Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos nem foglalt egyértelműen állást, hogy szükség van-e újabb pártokra. A politikus szerint indokolt lehet egy új pártformáció létrejötte, amennyiben például egy kellően előkészített projektről és nem egy egyszemélyes politikai show-ról van szó. Különben csak egy, kettő, három vagy négy újabb kis párt jön a meglevő, állami pénzen létező kis pártok mellé – érvel Hadházy Ákos. 

Márki-Zay Péter mostani pártalakítási szándéka természetesen nem ebbe a sorba illeszkedik. Ennek ellenére én megpróbáltam őt lebeszélni egy új párt - szerintem - elsietett és nem kellően megalapozott bejelentéséről, a jelek szerint sikertelenül

– árulta el a közéleti kulisszatitkot Hadházy Ákos, aki a posztban hozzátette, nem csatlakozik politikus kollégája frissen alapított pártjához.

Ennek ellenére az ellenzéki képviselő sok sikert kíván Márki-Zay Péternek, akinek elhivatottságában és szándékaiban továbbra sem kételkedik.

Az Egységben Magyarországért korábbi egyházpolitikai felelőse, Lukácsi Katalin az Alfahírnek azt mondta, ő sem lép be Márki-Zay Péter civil pártjába.