Sírva hálálkodott az édesanya, akinek az óvónő mentette meg kisfiát

2022.05.23. 06:22
Az ötéves Dávid édesanyja sírva hálálkodott annak az óvónőnek, aki megmentette a fia életét. A kisfiú heves allergiás reakciót kapott az újpesti Pozsonyi Óvodában. A mentősök szerint meghalt volna, ha nem lép gyorsan közbe az óvónő.

Az ötéves Dávid pénteken allergiás rohamot kapott az újpesti óvodában. Az ott dolgozó óvónő a délutáni ébresztésnél vette észre, hogy a kisfiú furán néz ki; az ödémás szeme, a piros szemfehérje és a testszerte piros bőre eleinte lázra utalt. 

Azonban miután kiderült, hogy nincs láza, az óvónő rögtön tudta, hogy allergiás reakcióról van szó. Ez követően rögtön beadta Dávidnak az anafilaxiás sokk ellenszerét, aminek következtében a fiú jobban lett. A mentősök szerint, ha Dávid nem kapja meg az injekciót, meghalt volna. 

Az rtl.hu az esetet követően felkereste Dávid édesanyját, aki sírva köszönte meg az óvónőnek, hogy megmentette a kisfia életét. 

Igazából nem tudok elég hálás lenni. Igazából megmentette a kisfiam életét, nem fogom tudni soha megköszönni rendesen. Ha ő nincs, nem tudom, mi történhetett volna 

 – mondta Dávid édesanyja. Egyébként a szülők nem tudtak róla, hogy fiuk bármire allergiás lenne.

Déri Tibor, a kerület momentumos polgármestere egy Facebook-bejegyzésben elmondta, hogy az életmentő szer azért volt raktáron az óvodában, mert a januári tragikus eset után azonnal minden helyi oktatási intézménybe szállítottak az életmentő antiallergiás injekcióból.

Január 18-án egy hétéves kisfiú életét vesztette, miután egy születésnapi torta heves allergiás reakciót váltott ki nála. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport