Estétől újra nő a csapadék, szerdára már riasztás van érvényben több megyében is

DMOHA20180826003
2022.05.24. 18:22
Több helyen is várható zápor kedden késő délutántól, holnap viszont már csak a keleti részben lesz felhős az idő. Szerdára ugyanakkor valamennyi megyére figyelmeztetés van érvényben, melyek közül négyben akár még hevesebb zivatar kialakulása is lehetséges.

A keddi nap további részében nyugat felől válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, késő délutántól több helyen várható zápor vagy zivatar, reggelre viszont már csak a keleti országrészben lesz felhős idő, és csapadék is ott lehet elsősorban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint estétől nyugat felől nő meg újra a csapadék esélye, akkor már heves zivatarok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű.

Szerdán napközben többórás napsütést gomolyfelhők zavarják majd meg, amelyek az északi és nyugati megyékben időszakosan össze is állhatnak, helyenként akár zápor is kialakulhat belőlük.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 32 fok között alakul szerdán, de az északi határszélen, illetve északnyugaton ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Több megyére is riasztást adtak ki szerdára 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint szerdára négy megyére is narancssárga riasztást adtak ki hevesebb zivatarok kialakulása miatt, míg tizenöt megyében figyelmeztetés van érvényben, szintén zivatar miatt.

wcta20220524 0826+ts.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az alábbi négy megyében, melyekre a meteorológiai szolgálat szerint narancssárga riasztást adtak ki, a villámlások mellett a zivatarokat kísérő szél, illetve jégeső is kockázatot jelent:

  • Baranya megye,
  • Somogy megye,
  • Tolna megye,
  • Zala megye.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)