Berg Dániel marad az ALDE európai pártcsalád alelnöke

2022.06.04. 14:47
A hétvégén az ALDE Kongresszuson a pártcsalád tagjai kétharmados többséggel erősítették meg Berg Dánielt a pártcsalád alelnöki posztjában – közölte a Momentum Mozgalom, kiemelve, hogy így Berg Dániel az egyetlen magyar képviselő az európai pártcsaládok vezetőségében.

A párt hangsúlyozta, hogy Magyarország alapvető érdeke egy erős és egységes Európa megteremtése.

Berg programjában határozottabb európai kiállást hirdetett az illiberális rendszerek ellen. A 2024-es EP-kampány most kezdődik, 2022-ben, így Berg aktívan tenni fog a liberális-centrista erők térnyeréséért a választáson

– írták. Hozzátették, hogy a momentumos politikus fontosnak tartja továbbá egy szorosabb szövetség megteremtését olyan Európa-párti partnerekkel, mint Emmanuel Macron francia elnök pártja, a La République En Marche.

Berg Dániel – mandátuma két évre szól – a Facebook-oldalán is bejelentkezett a kongresszusról, szombati posztjában például azt írta, hogy pénteken személyesen is gratulált Olha Sztefanyisina ukrán miniszterelnök-helyettesnek, miután pártja teljes jogú tagja lett a pártcsaládnak.

Az ukrán kormánypárttal közösen továbbra is együtt fogunk dolgozni az ukrán szabadságharc támogatásán, a putyini agresszió visszaszorításáért, valamint az Európai Unió – és benne Magyarország – biztonságáért

– hangsúlyozta. A politikus február 28-án, négy nappal az orosz–ukrán háború kitörése után jelentette be, hogy Volodimir Zelenszkij pártját felvették az ALDE európai pártcsalád tagjai közé.