Tragédia a Balatonnál: Már a család sem hisz benne, hogy élve előkerül a fiuk

2022.06.06. 06:47
Még mindig keresnek egy 17 és egy 18 éves fiút a Balatonnál, akik szombat este tűntek el. Egyikük édesapja azt mondta, már ők sem hisznek benne, hogy élve előkerül a gyerekük.

Mint megírtuk, a fiúk Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre merültek el szombat este, a keresésük azóta is tart. A gyerekek úszni mentek a mély vízbe, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. Harmadik társuk úgy menekült meg, hogy egy csónakos segítette partra jutni, miután meghallották a segélykiáltásait a fürdőzők.

Az eltűntek után kutatva még vasárnap kora délután is szonárral vizsgálták át a Balatont. Az egyik fiú édesapja – aki a többi családtaggal együtt egész nap a part mellett várt – azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy szombat este 9 órakor tudták meg, mi történt, azután rögtön a helyszínre érkeztek a Borsod megyei Bódvalenkéről.

Hozzátette: teljesen összetörtek, és már ők sem számítanak arra, hogy élve előkerül a gyermekük. Az egyik fiú hegesztőnek, a másik kőművesnek tanult, mindenki szerette őket – mondta.

A fiúk elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés, idegenkezűség pedig nem vetődött fel, így az ügy kivizsgálása várhatóan közigazgatási hatósági eljárás keretében zajlik majd – közölte a minap a rendőrség.