Momentum: Szemfényvesztés volt az elmúlt 12 év

2022.07.17. 18:53
Fekete-Győr András szerint a Fidesz a választási kampányban tízmillió ember szemébe hazudott; és ha a Momentum kormányozna, akkor erősödne a forint, mérséklődne az infláció, és a kata is megmaradna.

Fekete-Győr András a Facebookon nyilatkozta, hogy be kell bizonyítani a magyarok többségének, hogy nem igaz az a kijelentés, miszerint „Magyarországon nincsen másik alternatíva, csak ami tizenkét éve megoszt, megfojt, meglop bennünket”.

Az a feladatunk, hogy meggyőzzük a magyarok többségét, hogy igenis lehet segíteni azokon a bajokon, amelyektől – a fideszes eliteken túl – egyre többen és többen szenvednek

– írja a momentumos politikus.

Úgy gondolja, a Fidesz szerint nincs másik alternatíva, mint a kisvállalkozók ellehetetlenítése és a tanárok megalázása, miközben a miniszterelnök és a miniszterek fizetését milliókkal, illetve százezrekkel emelték. Szerinte a kormány a választási kampányban tízmillió ember szemébe hazudott, miközben az orbáni infláció, a rekordgyenge forint és a radikális rezsiemelés miatt tömegek lecsúszása fenyegeti az országot.

A Momentum Mozgalom szerint viszont van másik alternatíva. Fekete-Győr András úgy gondolja, hogy ha ők kormányoznának, 14 ezer milliárd forintnyi uniós pénzhez jutna hozzá Magyarország, illetve erősödne a forint, mérséklődne az infláció, és nemcsak járna, de bőven jutna a tanároknak, az egészségügyi szakdolgozóknak és a rászoruló családoknak is; a kata pedig megmaradna. 

A demokráciának az az értelme, hogy mindig legyen alternatíva. Legyenek programok, amik között, és személyek, akik között választhatunk

– zárta sorait Fekete-Győr András.