Majdnem elütött egy rendőrt, miközben ittasan, jogosítvány nélkül, autóval menekült egy férfi Debrecenben

2022.08.01. 16:12
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon az ellen a férfi ellen, aki menekülés közben majdnem elütött egy rendőrt.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádirata szerint február 8-án hajnalban Debrecenben egy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező, 39 éves férfi kivonta magát a közúti ellenőrzés alól. Az ittas sofőr több településen keresztül menekült a rendőrök elől, miközben figyelmen kívül hagyta a rendőrök megállásra utasító jelzéseit, és számos közlekedési szabályt is megszegett. A férfi többszörösen túllépte a megengedett sebességet, és szándékosan közvetlen veszélynek tette ki az egyik rendőr életét, testi épségét.

Amikor a férfit egy négysávos főútvonalon megpróbálták megállítani,

120-140 kilométer/órás sebességgel az intézkedő rendőr felé kormányozta autóját,

aki az elütését csak úgy tudta elkerülni, hogy elugrott a kocsi elől. Végül az elkövető Debrecenben, egy kanyarban elveszítette az autó feletti irányítást, és lesodródott az útról.

Többszörösen büntetett előéletű

A nyomozóügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel, továbbá ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja az azóta letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett férfit.

Vádiratában az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre és határozott ideig tartó járművezetéstől eltiltásra. Mint írták, a vádlott által elkövetett bűncselekmények büntetési tételének felső határa 15 év.