A Karmelita kolostornál és irodájának ajtaján is üzent az ellenzék Orbán Viktornak

20220808134750 PAP 1112
2022.08.08. 17:02
A rendkívüli parlamenti ülésen nem jelentek meg a kormánypárti képviselők, ezt követően két ellenzéki párt is üzent a miniszterelnöknek.

A hatpárti ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés hétfőn a kormánypárti érdeklődés hiányából fakadó határozatképtelenség következtében hamar véget ért.

Az ellenzéki politikusok napirend előtti felszólalásaikban a katás adózás szabályainak módosításáról, a rezsicsökkentés megváltoztatásáról, valamint a fakitermelést könnyítő kormányrendeletről beszéltek, a részletekről itt számoltunk be.

A Momentum a Kossuth Lajos téren egy molinóra gyűjtött össze üzeneteket, amelyet a Karmelita kolostorhoz vittek, és kifeszítették a miniszterelnök irodájához vezető bejárat kordonjára, azzal a céllal, hogy amikor Orbán Viktor hazaér, szembesüljön az üzenetekkel.

DK: Hol van Orbán Viktor?

„De hová lett Orbán Viktor?” – tette fel a kérdést a DK, a miniszterelnököt a válság fő felelősének nevezve. A párt közleményében úgy fogalmaztak, hogy a kormányfő „nem vette a fáradságot, hogy megjelenjen ma a parlamentben, mert ennyire érdekli az ország és a magyar emberek sorsa”.

A párt az ülés után több feliratot ragasztott a miniszterelnök parlamenti irodájának ajtajára:

Orbán Viktor egyébként Horvátországban tartózkodik, egy horvát újságíró arról számolt be, hogy lerobbant a motorcsónak, amelyet a miniszterelnök használt, ezért ő vitte partra a kormányfőt feleségével és biztonsági őrével együtt.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)