Személyesen vittek levelet Pintér Sándornak a kölcseys tanárok és diákok

2022.12.05. 12:56
A Belügyminisztérium épülete elé vonultak a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai és diákjai, hogy levelet adjanak át Pintér Sándornak és Maruzsa Zoltánnak. A levélben a pedagógusok követelései állnak.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai hétfőn demonstrációt szerveztek. Miután a tanítás 11-kor véget ért, a diákokkal együtt az iskolától a Belügyminisztérium épülete elé vonultak, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak adjanak át levelet, amelyben a pedagógusok követelései állnak.

Az Újabb párbeszédkísérlet nevű esemény Facebook-oldalán a következő sorok olvashatók:

11.30-kor indulunk a Kölcseyből, és 12 órára a Széchenyi térre érünk. Levelet viszünk Pintér Sándornak és Maruzsa Zoltánnak. Tartsatok velünk, legyünk sokan!

A hvg.hu tudósítása szerint a gimnáziumnál körülbelül százan csatlakoztak, és az Andrássy úton vonult végig a tömeg, plakátokat tartva. Más iskolákból is csatlakoztak résztvevők, többek között a Vörösmartyból és a Madách gimnáziumból is.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, december 1-jei hatállyal megszüntették három gimnázium nyolc pedagógusának a közalkalmazotti jogviszonyát, emiatt múlt héten országos tiltakozás indult a magyarországi oktatási intézményekben, több helyen sztrájkoltak és polgári engedetlenségben vettek részt a tanárok.