Karácsony Gergely is megszólalt a Budapesten történt halálos gázolásról

image 6483441 (29)
2023.02.19. 14:15
Hátborzongató baleset történt vasárnap hajnalban Budapesten a Harminckettesek terén. A főpolgármester ezért a rendőrséggel közösen kezd dolgozni azon, hogy nullára csökkentse a halálos közúti balesetek számát.

Halálos baleset történt vasárnap hajnalban Budapesten, a Harminckettesek terén. Először a BKK oldalán számoltak be arról, hogy egy autó a villamosmegállóban ütött el egy ott várakozó fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe.

Az esettel kapcsolatban Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán közölte, a rendőrséggel közösen kezd dolgozni azon, hogy ehhez hasonló többé ne fordulhasson elő.

A vizsgálat során kiderült, a gázoló egy 41 éves olasz állampolgár lehetett. Az illetőt megszondáztatták a helyszínen, és nyilvánvalóvá vált, hogy alkoholt fogyasztott, ezért folyamatban van az elszámoltatása.

Ezért karácsony Gergely kiemelte, el kell érni a zéró toleranciát a fővárosban.

„Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel” – írta a főpolgármester a közösségi oldalán, majd úgy folytatta:

A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéró toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen, nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát.

Karácsony Gergely azzal zárta írását, hogy azonnali egyeztetéseket kezdeményez a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására. A főpolgármester szerint fontos cél, hogy felelős és okos lépésekkel elérjék, senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Kaszás Tamás / Index)