Így somolygott Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc csókja után

2023.03.07. 09:49
Félreérthető jelenet adott okot mosolygásra az Országgyűlés hétfői ülésén. Ráczné Földi Judit eskütétele után ugyanis úgy tűnt, hogy a DK új listás képviselőjét Gyurcsány Ferenc gratulációképp megcsókolja. A háttérben megbúvó Orbán Viktor reakciójának minden másodpercét rögzítette a kamera.

Amint arról az Index is beszámolt, az Országgyűlés hétfői ülése Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólalásával kezdődött. A tárcavezető a béke fontosságát hangsúlyozta, az erre érkezett reakciókban a hazaárulástól kezdve a mocskos pártpolitikai játékon át egészen a dollárban számolt bekiabálásig sok minden elhangzott. A legfontosabb dolgokat ebben a cikkünkben szedtük össze.

Történt azonban valami, amire nem tért ki a beszámolónk. Ráczné Földi Judit, a DK új listás képviselője tett esküt, ami után elsőként Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke sietett oda gratulálni. Az esetet néhány méteres közelségből végignéző Orbán Viktor a felvételek tanúsága szerint nem pontosan úgy láthatta a dolgokat, ahogyan az valójában történt, az arckifejezése pedig mindent elárult.

A miniszterelnök szemszögéből úgy tűnhetett, mintha Gyurcsány Ferenc gratulációját egy csókkal fejezte volna ki a DK új listás képviselőjének, ami nemcsak Orbán Viktor, de a közelben ülő Gulyás Gergely figyelmét is azonnal felkeltette.