A parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökével tárgyalt Magyar Péter

2024.02.19. 19:24
Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje újra aktív a Facebook-oldalán. Ezúttal azt írta, hogy tárgyalt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnökével, aki szerint nemzetbiztonsági relevanciája lehet Magyar állításainak.

Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje ismét posztolt Facebook-oldalára.

Ezúttal arról számolt be, hogy Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki elnökével egyeztetett, akivel „volt miről beszélniük”.

Magyar Péter leírta, hogy nem hisz az ideológiai szekértáborokban, és az ország mesterséges megosztásában.

Végtelenül szánalmasnak tartom a folyamatos ellenségképzést, amivel csak a sok megoldatlan kérdésről és a színfalak mögötti visszaélésekről igyekeznek elterelni a figyelmet

– írta a bejegyzésében.

A 24.hu megkereste Sas Zoltán, aki elmondta, hogy elsősorban a partizános interjúban is említett ügyekről beszélgettek egymással részletesen. Hozzátette továbbá, hogy a beszélgetés megerősítette őt abban, hogy nemzetbiztonsági relevanciája lehet a Magyar Péter által említett ügyeknek, és ezekkel foglalkozni kell.

A Blikk is felkereste Sas Zoltánt, aki a lapnak arról számolt be, hogy a Partizánnak adott interjú után azonnal átvizsgálta stábjával azokat a témákat, amelyekben Magyar Péter a szolgálatok működéséről, nemzetbiztonsági érintettségről és a titkosszolgálatokat irányító minisztérium tevékenységéről beszélt.

Lehetőséget kell adni a szolgálatoknak, hogy a saját álláspontjukat is kifejthessék

– mondta, majd hozzátette, hogy kedden a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén tájékoztatást kér a szolgálatok vezetőitől. Megemlítette, hogy akár eseti bizottság formájában is tovább foglalkoznak a Magyar Péter által felvetett kijelentésekkel.

Sas Zoltán szerint Magyar Péter kijelentéseinek az ad jelentőséget, hogy azokat Varga Judit igazságügyi miniszter volt férjeként, feltehetőleg bennfentes információk birtokában tette.

Aktívan bírálja a kormányt

Mióta volt felesége lemondott, Magyar Péter folyamatosan jelentkezik a magyar kormányt bíráló bejegyzéseivel. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek is. Az elmúlt hétvégén Orbán Viktor évértékelőjéről is írt, közölve, hogy a miniszterelnöktől vár válaszokat.

Magyar Péter partizános interjúja után a DK jelezte, feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, amelyekről a Diákhitel Központtal kapcsolatban beszélt. Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége szintén feljelentést jelentett be az ügyben, valamint az Integritás Hatósághoz fordulnak. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője pedig arról számolt be, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Tényi István volt fideszes politikus a rendőrséghez fordult. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy Magyar Péter ügyében több bűncselekmény miatt is nyomoznak. A jogász a feljelentésre reagálva úgy fogalmazott, hogy a nyomozással egy újabb kör indult, amellyel az ellehetetlenítését célozzák.