Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Lefalazták az elátkozott 666-os termet

2006.06.16. 14:43
Megszűnt a súlyos történelemmel rendelkező 666-os tárgyaló a képviselői irodaházban. Az egykori kisgazdákról az MDF-re szállt helyiséget kettévágták, és irodaként kapják majd meg a fórumos honatyák.

Megszűnt a képviselőház hatodik emeletén a 666-os terem, amelyben az elmúlt négy évben az MDF tartotta frakcióüléseit.

Kettévágták

"Nincs semmilyen misztikus indíttatása az átszámozásnak, egyszerűen lefalaztuk, és két irodát csináltunk a tárgyalóból" - mondta Bakos Emil, az Országgyűlés gazdasági főigazgatója az Index érdeklődésére, hogy miért tűnt el a kemény párcsatározások színhelyeként ismert terem. A parlament gazdasági hivatala újra az MDF-nek osztotta ki az irodaház hatodik emeletének azt a részét, amit az előző ciklusban is használt. Az MDF-nél egyelőre nem tudják, hogy kik költöznek majd az új jelzés szerint már 696-os irodába, mert még nem véglegesítették az elhelyezési rendet.

Sorban jöttek a bajok

A 666-os a 2002-es választások után szállt az MDF-re, miután a helyiséget addig használó FKGP - a pártot szétziláló belharcok miatt - kiesett a parlamentből. Torgyán József és a többi kisgazda vezető 2001-2002-ben éppen ebben a teremben küzdött meg egymással, és itt sorjáztak az egymást kiátkozó sajtótájékoztatóik is. Nem úszta meg belső szakadás nélkül az MDF sem a nekik jutott terem használatát. A 24 fővel induló képviselőcsoportban már az előző ciklus elején tartottak a kisgazda átoktól, ami aztán be is teljesedett: a Dávid Ibolya által vezetett párt végül nyolctagú frakcióval futott neki az idei választásoknak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.