Judit
-2 °C
8 °C

Áder: Vorosilov is közös listát akart állítani

2004.02.17. 07:45
Még nem láttam olyat, hogy egy miniszterelnöknek élő adásban menjen el az esze - idézte a Magyar Nemzetet Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a kedd reggeli Napkeltében. A politikus szerint Medgyessy Péter kormányfő javaslataiban nincs újdonság.
"Egy idézettel kezdtem a tegnapi beszédemet, az idézet szerzője Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője" - mondta Áder János, a kedd reggeli Napkeltében arra reagálva, hogy hétfőn, Medgyessy Péter országértékelője után egy nagy rakás szerencsétlenséghez hasonlította a miniszterelnököt.

Áder a műsorban a Magyar Nemzet publicisztikájából is idézett: "Még nem láttam olyat, hogy egy miniszterelnöknek élő adásban menjen el az esze". A Fidesz frakcióvezetője arra a felvetésre, hogy a beszéd utáni reagálását papírról olvasta, így válaszolt: "Nagyjából sejteni lehetett, hogy Medgyessy Péter miről beszél, amit a miniszterelnök kilencven százalékban vissza is igazolt. Elővette a választási és a kormányprogramot, valamint az Európa-tervet és ebből íratott magámnak egy új beszédet" - nyilatkozta a frakcióvezető.

Áder szerint Medgyessy konkrét javaslatai közül egyik sem új. A közös lista állításáról szóló például 1945 őszén, Vorosilov marsall szájából hangzott el. A parlament létszámának csökkenéséről és a közvetlen elnökválasztásról szóló javaslatok is folyamatosan előkerültek a Fidesz frakcióvezetője szerint. A létszámcsökkenésre korábban a Fidesz is tett javaslatot, köztársasági elnököt pedig továbbra is a parlamentnek kellene választani - vélte Áder.

Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn tartott országértékelő beszédet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.