Árpád
-2 °C
9 °C

Áder: A Fidesz politikusainak nincs takargatnivalójuk

2002.07.03. 10:53
Koncepciós eljárásokkal vádolta a kormányt Áder János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese napirend előtti felszólalásában szerdán a parlamentben. Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára visszautasította a vádakat.
Áder János egy történészre hivatkozva utalt az 1947 utáni hatalomgyakorlás "receptjére": a közigazgatás lefejezésére, a média megszállására - gátlástalan hazugságpropaganda folytatására -, a rendőrség politikai megrendelésekkel történő működtetésére - az ellenfelek lejáratására vagy megsemmisítésére és az emberek kiszolgáltatottá tételére.

"Törvénytelen eszközöktől sem riadnak vissza"

A politikus szerint a szocialista kormány az elmúlt egy hónapban bebizonyította, hogy semmit sem felejtett kommunista elődeinek módszereiből. Hozzátette: "törvénytelen eszközöktől sem visszariadva mindent megtesznek azért, hogy lejárassák, besározzák politikai ellenfeleiket".

"Ma már nyugodtan mondhatjuk és nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, hogy a szocialisták újabb koncepciós eljárásokat készítenek elő" - fogalmazott Áder János.

A fideszesek állnak a vizsgálatok elé

Három nappal a kormány megalakulása után törvénytelenül tartottak házkutatásokat és iratlefoglalásokat, utalt a Happy End Kft. ügyeire, és noha az ügyészség utasította a rendőrséget az iratok visszaadására, ez a mai napig nem történt meg.

Úgy vélte, a lemásolt iratok tartalmát a baloldali sajtó útján, "egyes valós tényeket hamis színben feltüntetve" szivárogtatják ki. Áder János leszögezte, hogy a Fidesz politikusainak nincs takargatnivalójuk, állnak a vizsgálatok elé, de "a lejáratásukra indított koncepciós eljárásokat nem fogják szó nélkül hagyni".

Szekeres szeretné, ha Áder nem félne

Válaszában Szekeres Imre hangsúlyozta, hogy a diktatúra Áder János által említett ismérvei pontosan ráillenek a Fidesz négyéves kormányzására. A politikai államtitkár szerint a Fidesznek mindezzel az a célja, hogy lefékezze azokat a kedvező folyamatokat, amelyek a kormányváltás után megindultak. "Jólét és demokrácia lesz, nem úgy, mint az elmúlt négy évben" - hangoztatta Szekeres Imre. Mint fogalmazott, szeretné, ha Áder János nem félne, és elfelejtené az elmúlt négy évben kialakított gyakorlatot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.