Mária
-6 °C
-2 °C

Áram nélküli tanyára hívták Gyurcsányt és Orbánt

2004.10.05. 07:16
Petróleumlámpás demonstrációt tartottak hétfőn a Parlament előtt a tanyák villamosításáért - írja a Magyar Hírlap. Idén a Gazdasági Minisztérium 50 millió forintot biztosított tanyavillamosításra, miközben egy tanyacsoport villamosítása 70 millió forintba kerül.
Miközben százmilliárdokat fordítanak évente autópálya-építésre és a nyolcmilliót is meghaladja a mobiltelefonok száma, csaknem százezren élnek villany nélkül, elsősorban a dél-alföldi tanyákon. Hétfőn a Parlament előtt erre a helyzetre kívánták a többségében a Nagykőrös és a Szeged környéki tanyavilágból érkezők felhívni a döntéshozók figyelmét.

A demonstrálók a miniszterelnökhöz címzett petíciót adtak át a kormány képviselőjének. "Gyurcsány Ferenc cselekvő kormányzást, gyarapodó, erős gazdaságot, a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítését ígérte. A program első lépései között kell szerepelnie a villanyáramhoz való jutás biztosításának" - írták az új kormányfőnek. A tiltakozás szervezői meghívták a jelenlegi és Orbán Viktor volt miniszterelnököt az egyik áram nélküli Nagykőrös környéki tanyára, hogy személyesen győződjenek meg az itt élő emberek életkörülményeiről.

Zágráb Nándor Nagykőrös települési képviselője a Magyar Televíziónak elmondta: 2004-ben a Gazdasági Minisztérium 50 millió forint pályázati keretet biztosított tanyavillamosításra, miközben egy tanyacsoport villamosítása 70 millió forintba kerül. Emellett a Pest Megyei Területfejlesztési Tanácshoz benyújtott pályázatok sem voltak sikeresek.

A megjelentek meggyújtották petróleumlámpáikat, hogy így jelezzék az érdekképviselet és a fény szükségességét, amely ez idáig hiányzott a villany nélküli tanyákról. A petíció felolvasása után a több mint száz petróleumlámpás demonstráló nevében Szécsény Csaba, Nagykőrös települési képviselője adta át dokumentumot a parlament lakossági kapcsolatok osztálya munkatársának.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!