Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Meghallgatták Kiss Pétert Bácskai ügyében

2004.02.17. 13:43
Kiss Péter kancelláriaminiszter meghallgatásával folytatódott a bűnpártolással és államtitoksértértéssel vádolt Bácskai János dandártábornok pere a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsán. A bíróság szerdán kívánja tanúként meghallgatni a brókerbotrány két fő nyomozóját, Papp Csabát és Molnár Csabát, majd jövő kedden a belügyminisztert.
A miniszter ismertette, hogy többször is találkozott a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatójával, aki informálta a Kulcsár Attilától szerzett értesüléseiről. Állítása szerint azonban mindhárom alkalommal csak kis időre találkoztak, és Bácskai csak csekély jelentőségű információkat mondott el neki. Kiss Péter előtt egyébként a bírák meghallgattak két nemzetbiztonsági tisztet is, az ő kihallgatásuk azonban zárt ajtók mögött folyt.

Bácskai ellen azért indult eljárás, mert a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatója a nyár elején kapcsolatba lépett Kulcsár Attilával, majd a vád szerint a rendőrséggel, hogy a későbbiekben kirobbant brókerbotrány egyes iratait megszerezze. Bácskai a hétfőn kezdődött tárgyaláson közölte, nem érzi magát bűnösnek az ellene emelt vádpontokban, egyebek mellett azért sem, mert mindenről, amit Kulcsár elmondott neki, tájékoztatta feletteseit, köztük Kiss Pétert is.

Kiss a keddi tárgyaláson elsősorban azzal érvelt, hogy mivel Bácskai köztisztviselő, ezért ő nem a felettese, így nem is utasíthatta semmire. Ezt arra hivatkozva közölte, hogy Bácskai állítása szerint felettesei utasították arra, hogy menjen ki Bécsbe, hogy Kulcsár Attilával tárgyaljon. A miniszter szerint azonban ő nem utasította ilyenre Bácskait, sőt nem is adott meghatalmazást arra, hogy nyomozzon az ügyben.

Bácskai védője szóvá tette, hogy a bíró kérdései nem relevánsak az ügyben, hiszen amiről Kiss beszélt, az nem képezte a per tárgyát. A bíróság szerdán kívánja tanúként meghallgatni a brókerbotrány két fő nyomozóját, Papp Csabát és Molnár Csabát, majd jövő kedden a belügyminisztert. Az ügyben a perbeszéd, valamint az ítélethirdetés jövő péntekre várható.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!