Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Két busz és egy teherautó ütközött Kecskeméten

2000.08.24. 11:20
Súlyos közúti baleset történt csütörtökön reggel Kecskeméten, az izsáki úton. Egy IFA teherszállító és két busz ütközött, a sérültek száma 15.

Csütörtök reggel 5 óra 50-kor a Kecskemét-Izsák úton egy Izsák felől a város felé haladó IFA teherszállító sofőrje feltehetően elaludt a kormány mellett, és áttért a túlsó sávba. A szembejövő Kunság Volán buszával érintőlegesen ütközött, a buszból egy ember könnyebben megsérült, a Kunság Volán buszát 130-150 ezer forintos kár érte. 1999-ben a Kunság Volán buszai 96 balesetben voltak érintettek.

Az IFA ezután a munkásokat szállító, feltehetően magánvállalathoz tartozó Ikarusszal majdnem frontálisan ütközött, a busz utasai közül 13-an megsérültek. A 15 sebesült közül ketten életveszélyes állapotban, ketten súlyosabb állapotban vannak, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az IFA-ban 500 ezer forintos kár történt, a munkásokat szállító Ikarusz rongálódott meg a legjobban, becslések szerint 1 millió forintos a kár. Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a sérülteket a megyei kórházban és a Kecskeméti Repülő Kórházban ápolják.

A Kecskeméti Repülő Kórház baleseti osztályának tájékoztatása szerint intézményükbe hat sérültet szállítottak, ezek közül csupán egyet kellett beutalni, a többiek sérüléseit ellátták, és hazaengedték őket. A Kecskeméti Megyei Kórházba szállították a súlyosabb eseteket. Dr. Gera László, a betegeket ellátó orvos az Indexnek elmondta, hogy egyetlen sebesült sincs életveszélyes állapotban. Az Ikarusz sofőrje darabos nyílt lábszártörést szenvedett, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem kell a lábát amputálni. Az IFA sofőrjének egyik lábán bokatörést, másikon pedig ficamos lábtőcsont-törést állapítottak meg. Az Ikarusz egyik utasának felkartörését vaslemezzel rögzítik, a műtét a cikk leadásakor még folyt. Három személyt könnyebb sérülésekkel kezeltek, őket már haza is engedték.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.