Gusztáv
-11 °C
-2 °C

'Elbambult az ország'

2003.04.12. 21:46
Az EU-kampányt levezénylő Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány szerint a kampány sikeres volt, hiszen meglesz az igenlő voks, az ország azonban "elbambult", mivel sokan biztos eredményre számítva nem mentek el szavazni.
"Magasabb részvételi arányra számítottunk" - nyilatkozta Suba János, az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány ügyvezető titkára az Indexnek - "hiszen minden kutatás magasabb várható részvételt jelzett". Mint mondta, "elbambult az ország", sokan nem mentek el szavazni, mivel biztosak voltak a végeredményben.

Túl sikeres kampány

Az EU-csatlakozás kommunikációjára létrehozott alapítvány ügyvezetője szerint sikeres volt az EU-kampány, és részben ennek a sikernek is betudható az alacsony részvétel. Véleménye szerint a kampány nemcsak tájékoztatta a polgárokat a csatlakozás kérdéseiről, de többségüket meg is győzte arról, hogy igennel kell szavazniuk. Közülük sokan azonban úgy érezték, biztosan meglesz a végeredmény, ezért nem mentek el szavazni.

Suba szerint utólag felróható a kampány készítőinek, hogy a meggyőzésre fordítottak több energiát, és azt természetesnek vették, hogy mindenki elmegy szavazni. Véleménye szerint ugyanakkor "az eredmény magáért beszél", hiszen nyilatkozata időpontjában, negyed tízkor még nem lehetett tudni a pontos százalékokat, az azonban már biztos volt, hogy a szavazók nagy többsége igennel voksol.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.