Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Bemutatkozott László és Batiz

2004.10.06. 16:55
Két kormányszóvivője lesz a Gyurcsány-kormánynak. A korábban ismertté vált László Boglár mellett az RTL egyik műsorvezetője, Batiz András lesz az új kabinet másik szóvivője. Az új szóvivők politikai főtanácsadókként látják el feladatukat.
A kormányszóvivői tájékoztatón Gyurcsány Ferenc bemutatta az új szóvivőket. Arra kérte László Boglárt és Batiz Andrást, hogy segítsék a Gyurcsány-kormány politikáját minél több emberrel megértetni. László Boglár elmondta: azt szeretné, hogy láthatóak legyenek a végeredmények, hogy érthetőbbé váljon a politika nehezen érthető nyelvezete.

Batiz András közölte: mint eddig is, megpróbál majd "elmondani dolgokat az embereknek". Batiz kitért arra, hogy még bele kell tanulnia ebbe a munkába. Erre egy újságíró felvetette, nem a kormányszóvivői poszt, ahol állami pénzből tanulni kellene, főleg nem az állami karcsúsítás hangoztatásakor. Gyurcsány Ferenc erre válaszolva azt mondta: a jó pap holtig tanul, "soha nem kívánunk olyan képet sugározni, hogy készek és tökéletesek vagyunk".

A miniszterelnök a két szóvivőről - akiket Boginak és Andrásnak szólított - elvárásként fogalmazta meg, hogy "legyenek olyanok, mint amilyennek megismertük őket, ne játszanak szerepet. A két szóvivő politikai főtanácsadóként látja el feladatát.

László Boglár debütálásakor a pénzügyminisztert Draskovics Péternek nevezte.

Az Indexnek kedden délben erősítették meg a Népszava internetes oldalán megjelent információt, miszerint Batiz András, az RTL Klub Fókusz című műsorának volt műsorvezetője lesz a Gyurcsány-kormány egyik szóvivője. Az már korábban nyilvánosságot kapott, hogy László Boglár volt újságíró, a Magyar Fejlesztési Bank Rt. eddigi kommunikációs igazgatója lesz a kormányszóvivő.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az Indexnek elmondta: a műsorvezető "hét nagyon sikeres év után" távozott a csatornától. Kolosi hozzátette: az RTL Klub büszke arra, hogy volt munkatársa ilyen felkérést kapott.

Korábban felkérték Jakupcsek Gabriellát is kormányszóvivőnek, ő azonban nemet mondott az ajánlatra.

A Medgyessy-kormány szóvivője idén augusztusig Gál J. Zoltán volt, az ő helyére helyettese Gulyás Erika került.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!