Ambrus
-7 °C
3 °C

Fidesz: Gyurcsány üzleti érdeke volt Erdélyben nyomtatni

2004.11.25. 12:48
A fideszes Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek személyes üzleti hasznot hozott, hogy a szocialisták Székelyudvarhelyen készíttették el, A felelős döntés című kampánykiadványukat, mert a kormányfő székelyudvarhelyi cége beszállítója az InfoPrint nyomdának. Nyakó István MSZP-szóvivő azt mondta, a Fidesz "árnyékra vetődött, és politikai összesküvést sejtet ott ahol nincsen az."
Szijjártó Péter fideszes képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte, hogy nemrég kiderült, a szocialisták Székelyudvarhelyen készíttették el, A felelős döntés című kampánykiadványukat. (Az MSZP azt állítja, egy magyar céggel szerződtek és nem tudtak arról, hogy szerződéses partnerük alvállalkozónak adja tovább a munkát.) Szijjártó szerint akkor nyilvánvaló volt, azért Erdélyben készültek a brosúrák, mert ott olcsóbb a munkaerő, így a nyomtatás költségei is kedvezőbbek voltak, mintha Magyarországon készült volna az anyag. Szijjártó ebben a miniszterelnök üzleti szemléletét vélte felfedezni.

A fideszes politikus a HVG cikkére hivatkozva azt mondta, világossá vált, Gyurcsány Ferencnek személyes üzleti érdeke fűződött ahhoz, hogy Székelyudvarhelyen készüljön a kampánykiadvány. A képviselő ennek alátámasztására kijelentette: Gyurcsány Ferenc százszázalékos tulajdonában áll az Altus Rt., amely hetvenöt százalékát birtokolja a Béta-Roll Rt-nek, ez a cég pedig százszázalékos tulajdonosa a székelyudvarhelyi Béta-Roll Srl-nek. Ez a társaság nyomdában használatos gumihengereket állít elő és Szijjártó állítása szerint több millió forintos megrendeléseket kapott a kampányújságot készítő InfoPress nyomdától.

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: nem cáfolja, hogy az említett cégben tulajdonos az Altus Rt., ám az nyomdai gumihengereket gyárt, így az országban és azon kívül akár több tucat nyomda vásárolhat tőle. "Ha ez a cég (...) a Magyar Nemzet nyomdai előkészítésében is részt venne, ha a Heti Válasz nyomdai gépeihez is szállítana különböző alkatrészeket, akkor az azt jelentené, hogy Gyurcsány Ferencnek van érdekeltsége a Magyar Nemzetben, adott esetben a Heti Válaszban?" - tette fel a kérdést a szóvivő. Nyakó István úgy vélte, Szijjártó Péter "árnyékra vetődött és politikai összeesküvést sejt ott, ahol nincsen az".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!