Natália
-3 °C
7 °C

Informatikai malőr a Belügyminisztériumban

2000.07.19. 17:04
Kapcsolódó cikkek (1)
A Belügyminisztérium informatikai rendszerének hibája miatt több településre csupán az árvízkárok miatt kiutalt összeg töredéke jutott el, máshol viszont jóval többet kaptak az előzetesen megállapítottnál. Tiszanána lakóinak például a megítélt 19 millió helyett csupán 150 ezer forintot folyósítottak.
Mindennap legalább harmincan keresik fel a polgármesteri hivatalt, és nagyon nehéz az elkeseredett embereknek elmagyarázni, hogy még mindig nem érkezett meg a pénz, amit már hónapok óta várnak - magyarázta a Hevesi Hírlapban a Tiszanánán kialakult helyzetről megjelent cikket az Indexnek Tóth József polgármester.

,,Ősz óta gyötör minket a belvíz, a károk felmérése már januárban elkezdődött, és vannak olyanok, akik azóta várják, hogy megkapják a segélyt. Ez a baki a község 224 családját érinti. Tiszanána véleményem szerint egyébként is az árvíz miatt legtöbbet szenvedett település, érthetetlen, hogy éppen velünk fordult ez elő" - fűzte hozzá. Tiszanána lakói ugyanis a Belügyminisztérium informatikai rendszerének hibája miatt az állam által a magánlakásokban keletkezett árvízkárok után megítélt 19 millió forint helyett csupán 150 ezret kaptak meg.

Deli Erika, a Belügyminisztérium önkormányzati gazdasági főosztályvezető-helyettese az Index tájékoztatására közölte, nem Tiszanána az egyetlen, ahova a minisztérium informatikai rendszerének hibája miatt nem az állam által kiutalt összeg érkezett meg. Összesen 16 települést érint ez a malőr, amelyek közül vannak olyanok is, akik az eredeti összeg többszörösét kapták. Az érintett önkormányzatok már visszajutatták a többletet, így a pórul járt községek is két héten belül megkapják az őket megillető pénzt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.