Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Boros cáfolja, hogy szt-tiszt lett volna

2002.08.19. 13:19
Hamisítványnak nevezi a Népszabadságban megjelent, szt-tiszti kinevezéséről szóló dokumentumot Boros Imre, az Orbán-kormány Phare-ügyekkel foglalkozó tárca nélküli minisztere. Boros a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy nyilatkozott: az irat létezéséről a rendszerváltás óta tud, így csak a tálalásán lepődött meg.
Mint arról korábban hírt adtunk, a Népszabadság szombati számában megjelent dokumentum szerint Boros Imre, az Orbán-kabinet Phare-minisztere D-8 jelzéssel, a III/II-es csoportfőnökség szigorúan titkos állományú tisztjeként dolgozott egészen 1990 március 31-ig. Boros maga ismerte be, hogy kapcsolatban állt a rendszerváltás előtt a titkosszolgálatokkal, ám akkor nem esett szó arról, hogy tisztként működött volna.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában Boros cáfolja a lap állításait. Mint mondta, a dokumentum hamisítvány, amelynek létezésére már a rendszerváltás idején figyelmeztették őt. A volt miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a Népszabadságban közölt iratban tévesen jelzik munkakönyve számát, valamint édesanyja nevét is. Boros jelezte azt is, hogy 1990 márciusának utolsó napja - amikor őt állítólag leszerelték - szombatra esett, amikor pedig a hivatalban nem írtak alá ilyen dokumentumokat.

Lejáratási akciósorozat?

Boros Imre azt állítja, korábban ismeretlenek pénzt vettek fel a nevében, hogy ezt a tranzakciót később úgy állíthassák be, mintha az ő titkosszolgálati illetménye lett volna az.

"Nem hiszem, hogy ezek a hamis papírok a Belügyminisztériumtól kerültek volna ki... inkább valószínű, hogy azokat a Mécs-bizottság juttatta el a napilaphoz", mondta Boros a Magyar Nemzetnek. Az exminiszter jelezte, nem tesz feljelentést, mivel "a közvélemény orientálása nem a pereskedéseken múlik". Boros azt is elmondta a napilapnak, hogy korábbi bankszakemberi működése, illetve jelenlegi politikusi tevékenysége egyaránt okot szolgáltathatott "ellenségeinek" arra, hogy ilyen módon járassák le őt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.