Natália
-3 °C
7 °C

Medgyessy nagyon megdicsérte Borosst

2003.08.26. 19:55
A miniszterelnök a magyar politikai életben szokatlanul meleg hangú levélben üdvözölte elődjét. Medgyessy Péter 75. születésnapja alkalmából gratulált Boross Péternek, akit többek között a politikai oldalak közötti párbeszéd fenntartásában példamutató politikusnak nevez.
A kormányoldal és ellenzék közötti kommunikációban általános konfrontatív hangvételtől nagyban elütő az a levél, amelyben a jelenlegi miniszterelnök gratulál jobboldali elődjének.

Példa minden nemzetben gondolkodó ifjúnak

Medgyessy Péter nyílt levélben köszöntötte Boross Pétert 75. születésnapja alkalmából. Az MDF vezetésében hivatalos posztok nélkül ma is befolyásos Borosst a kormányfő úgy mutatja be, mint aki "nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a rendszerváltozás után folytatódhassék hazánkban a magyar politikai kultúra egyik legértékesebb hagyománya, a mérsékelt konzervatív politizálás". Medgyessy szerint Antall József egykori belügyminisztere és utódja ezért példa "lehet minden nemzetben és haladásban gondolkodó ifjú vagy gyakorló politikus számára",

Örökre beírta magát a történelemkönyvekbe

A levél szerint Boross Antall halála után "annak szellemében tovább vezette fiatal köztársaságunkat azon az úton, amely a sikeres, boldog és gyarapodó Magyarországhoz vezet. Örökre beírta magát a történelemkönyvekbe azzal, hogy miniszterelnökként kérte tagfelvételünket az Európai Unióba". "Higgadt hangvételével, konszenzuskeresésével, a politikai oldalak közötti értelmes és érdemi párbeszéd fenntartásával megmutatja megosztott közéletünkben, hogyan lehet, és hogyan kell európai módon politizálni. Ön felismerte - és e felismerést politikai hitvallása alapjává tette -, hogy nemzetünk csak akkor lehet sikeres az európai népek versenyében, ha az alapkérdésekben nemzeti közmegegyezés alakul ki."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.