Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Idén is feltúrják Budapestet

2001.03.27. 17:50
Tavasszal a Fővárosi Önkormányzat megkezdi a szokásos útfelbontásokkal és elterelésekkel járó felújítási munkálatait. Így jelentősebb forgalomkorlátozásokra kell majd számítani például a Rákóczi úton, a Bartók Béla úton és az Attila úton. Májusban elkezdődnek a 4-es metróval kapcsolatos építési munkálatok is.
Előreláthatóan augusztus végén kezdődnek és egészen 2002 őszéig tartanak majd a Bartók Béla út felújításának munkálatai, amellyel párhuzamosan megépülnek a 4-es metróhoz kapcsolódó létesítmények is. A felújítás során a Szent Gellért tértől a Tétényi útig kicserélik a vágányokat, felújítják a közműveket, a távközlési kábeleket és a közvilágítást is, megújul az út- és járdaburkolat.

A 4-es metróhoz kapcsolódó beruházások

A Móricz Zsigmond körtéren és a Szent Gellért téren megépülnek a metróhoz kapcsolódó gyalogos aluljárók, valamint a leendő állomások külső fal és födémszerkezetei. A metróberuházás ezen ütemét követően már csak a föld alatt zajlanak a munkálatok.

A Bartók Béla út átépítése után - várhatóan a jövő évben - megkezdik a Fehérvári út felújítását a Bocskai út és a Móricz Zsigmond körtér között, valamint a Móricz Zsigmond körtér átépítését. Szintén a 4-es metró beruházással kapcsolatban kibővítik a Baross téri aluljárót, és rendezik a Keleti pályaudvar környékét.

Folytatódik a felüljáró program

Több jelentősebb felüljáró felújítását végzik el 2001-ben. A rákospalotai Széchényi úti, és Szent Korona úti felüljárónál a munkálatok idején félszélességű forgalomlezárással kell számolniuk az erre közlekedőknek.

Részlegesen megújul a XX. kerületi Mártírok útja is, ám a nyár elejétől ősz közepéig tartó munkálatokat forgalomkorlátozás nélkül oldja meg a Fővárosi Önkormányzat. Ezen kívül felújítják a XI. kerületi Sasadi úti, a II. kerületi Hűvösvölgyi úti felüljárót, a Kacsóh Pongrác útit pedig, májusban hétvégi időszakos lezárásokkal befejezik.

A Rákóczi út felújítása

Az idei év legnagyobb beruházása a Rákóczi út Blaha Lujza tér és a Baross tér közötti rekonstrukciója lesz. A teljes út és közmű felújítása idején a hatsávos úton 2-2 sávon haladhatnak majd a járművek, a felújítás után a forgalmi rend változatlan marad.

A Bel-Budai térség útjainak rekonstrukciója

A Nagykörút teljes rekonstrukciója során az építési munkálatok tavaly eljutottak Budára is. Idén az Attila út Mikó utca és Döbrentei tér közötti szakaszán rekonstruálják "faltól-falig" az utat. A munkák május elején kezdődnek, és az iskolakezdésre várhatóan elkészülnek. A környéken egyirányúsítják a forgalmat a Lánchíd irányába. Az ellenkező irányú forgalom a Mikó utca és a Krisztina körút útvonalat veheti igénybe. Emellett részben felújítják az Erzsébet és a Szabadság hidak között a Szent Gellért rakpartot és az Erzsébet híd budai lehajtóit. Itt júniustól forgalomelterelések és lezárások várhatóak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.