Orsolya
12 °C
18 °C

Jönnek a kapuk és chipkártyák a metróban

2004.11.16. 22:00
| Módosítva: 2009.04.02. 18:36
Megszűnik a ma használatos jegykezelés a metróban másfél év múlva. Visszajön a kapus rendszer, a papírjegyet a feltölthető chipkártya váltja fel.
Másfél éven belül az eddigi jegykezelős gyakorlatot felváltja a kapus rendszer a budapesti metróban, a BKV már megkezdte a kapuk felszerelését, értesült az RTL Klub esti híradója.

A közlekedési társaság egyelőre csak a kettes metró felújított állomásain fektette le a kapuhoz szükséges vezetékeket. A kapuk egyébként nem jelentenek újdonságot, korábban a piros metró vonalán már használták őket.

A BKV emellett chipkártyás rendszert is bevezet másfél éven belül. A telefonkártyákhoz hasonló, feltölthető kártyák váltják a manapság használt jegyeket és bérleteket, az ellenőröknek pedig lesz olyan elektromos készüléke, amivel ellenőrizhetik, hogy az utas kezelte-e a jegyét, számolt be az RTL Klub.

Az érvényesítéshez elég lesz a kártyát elhúzni a szerkezet előtt. A metró áteresztő kapuit és az elektromos jegyrendszert várhatóan 2005 végén, 2006 elején állítják rendszerbe.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Félsz Portugáliába utazni?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!