Hajnalka
-1 °C
15 °C

Jönnek a kapuk és chipkártyák a metróban

2004.11.16. 22:00
Megszűnik a ma használatos jegykezelés a metróban másfél év múlva. Visszajön a kapus rendszer, a papírjegyet a feltölthető chipkártya váltja fel.
Másfél éven belül az eddigi jegykezelős gyakorlatot felváltja a kapus rendszer a budapesti metróban, a BKV már megkezdte a kapuk felszerelését, értesült az RTL Klub esti híradója.

A közlekedési társaság egyelőre csak a kettes metró felújított állomásain fektette le a kapuhoz szükséges vezetékeket. A kapuk egyébként nem jelentenek újdonságot, korábban a piros metró vonalán már használták őket.

A BKV emellett chipkártyás rendszert is bevezet másfél éven belül. A telefonkártyákhoz hasonló, feltölthető kártyák váltják a manapság használt jegyeket és bérleteket, az ellenőröknek pedig lesz olyan elektromos készüléke, amivel ellenőrizhetik, hogy az utas kezelte-e a jegyét, számolt be az RTL Klub.

Az érvényesítéshez elég lesz a kártyát elhúzni a szerkezet előtt. A metró áteresztő kapuit és az elektromos jegyrendszert várhatóan 2005 végén, 2006 elején állítják rendszerbe.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.