Hunvald György jó és emberséges vezető volt

2009.02.13. 10:58 Módosítva: 2009.03.11. 17:15
Egy Ember - Egy Emberért címmel szolidaritási akciót szerveznek péntek délután az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György polgármesterért. Az önkormányzat dolgozói közül van, aki mindenképpen elmegy, mert nagyon szereti és tiszteli Hunvald Györgyöt, más arra vár, hogy a jegyző adjon útmutatást, hogyan is viszonyuljanak ehhez a dologhoz.

Szolidaritási akciót szerveznek a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György, VII. kerületi polgármesterért péntek délután öt órára az erzsébetvárosi önkormányzat épülete elé. A szervezők azt kérik, hogy aki „személyesen szeretné kifejezésre juttatni Hunvald György iránti szolidaritását", az helyezzen el egy szalagot a polgármesteri hivatal előtt.

A polgármestert kedden vették őrizetbe, majd csütörtökön helyezték előzetesbe bűnsegédként elkövetett hétrendbeli, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként csalással és kétrendbeli, különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt.

A szolidaritási felhívás az MSZP erzsébetvárosi szervezetének honlapján jelent meg (a honlap címe beszédesen www.mszp007.hu). Felhívtuk a kerületi MSZP-irodát, ahol egy kedves női hang azt mondta: ők természetesen ott lesznek, de az akciót nem az MSZP, hanem egy magánszemély szervezte, erre utal az akció címe is: Egy Ember - Egy Emberért. Mint a hölgy elmondta, ez a rendezvény tehát elsősorban az emberről szól. Megkérdeztük ezért, milyen ember Hunvald György, de erről beszélgetőpartnerünk nem kívánt felvilágosítást adni.

Felhívtuk ezután az önkormányzatot is, hogy megtudakoljuk: az ott dolgozók kifejezik-e szolidaritásukat a polgármesterért, illetve az Emberért ma délután. A telefonban elmondtuk, mit akarunk, de ahogy kiejtettük Hunvald György nevét, az ügyintézők pánikszerűen azt mondták, hogy kapcsolnak egy másik kollégát.

Ezután véletlenszerű tárcsázgatással próbálkoztunk, s a hivatal különböző irodáit hívtuk fel. Egy hölgy azt mondta, hogy hallott a készülő eseményről, sőt azt is tudatták velük, hogy aki ma nem ér rá vagy nem dolgozik, az máskor is nyugodtan kifejezheti szolidaritását Hunvald Györgyért.

„Én mindenképpen elmegyek, mert tisztelem a polgármestert és sajnálom, ami vele történt", mondta egy másik telefonszámon egy önkormányzati dolgozó. Szavai szerint a polgármester őrizetbe vétele a hivatalt is megviselte. „Amikor megtudtuk, mi történt vele, mindenki lógó orral ment be dolgozni, és nem értette, hogyan történhetett ilyen Hunvald Györggyel" - mondta.

„Én régóta dolgozom a hivatalban, sok vezetőt megértem, de ilyen jó, emberséges vezetővel még nem találkoztam. Már alpolgármester korában is azt néztem, hogy ő volt bent elsőnek a hivatalban és ő ment haza utoljára. Rossz szándéka biztos nem volt, fejlesztette a kerületet, mindent megtett az ügyek érdekében. Nem tűrte a simliséget, nagyon szűkösek voltak az anyagi lehetőségek és ő ügyesen próbálta úgy forgatni a dolgot, hogy az jó legyen" - mondta az önkormányzati dolgozó.

A többi telefonszámon visszautasították arra irányuló kérdésünket, hogy részt vesznek-e a szolidaritási akcióban. Egy alkalmazott végül azt mondta: ők ebben a kérdésben nem dönthetnek, azt várják, hogy munkáltatójuk, a jegyző kiadjon valamilyen iránymutatást arra vonatkozóan, hogyan is viselkedjenek ebben a helyzetben.