Középlejáratú hitelt venne fel a BKV

2009.02.16. 17:09 Módosítva: 2009.02.16. 17:11
Négy és fél milliárdot fordítana a közlekedési cég vállalatfinanszírozásra.

Középlejáratra 4,5 milliárd forint hitelt kíván tárgyalásos közbeszerzéssel felvenni a BKV Zrt. - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az általános, vállalatfinanszírozási hitel két részből áll: az egyik kétmilliárd, a másik pedig két és fél milliárd forintos hitelkeret.

Az ajánlatkérő fenntartja a jogot arra, hogy a közbeszerzési eljárás során, ajánlatonként az első hitelkeret minimális összegét bármikor legfeljebb 25 százalékkal növelje, míg a második hitelkeret maximális összegét bármikor legfeljebb 20 százalékkal csökkentse.

Ajánlatot az tehet, akinek a 2007-ben lezárult üzleti év végén a saját tőkéje elérte az 5 milliárd forintot, vagy pedig az annak megfelelő deviza összeget. A deviza forintellenértékét az ajánlati felhívás megjelenésének napján a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamon határozzák meg. Az ajánlattételi határidő február 25. A szerződéskötés tervezett időpontja március 12.

A BKV a felvenni kívánt hitellel saját működését szeretné refinanszírozni, idén ugyanis lejárnak több mint 11 milliárd forintos közép- és hosszú lejáratú hitelszerződései, így újabb forrásokat kell találnia a vállalatnak, hogy kiadásait fedezhesse.