Demszky az ellenzék szavataira is számít

2009.02.25. 15:28 Módosítva: 2009.02.25. 15:33
A fővárosi közgyűlésben kialakult patthelyzet miatt a döntéshozatalnál még inkább szükség lesz az ellenzéki támogatásra, jelentette ki Demszky Gábor sajtótájékoztatón.

A főpolgármester utalva arra, hogy Hunvald György (MSZP) előzetes letartóztatása miatt megszűnt a városvezetés egyfős többsége, azt mondta, hogy a kialakult helyzetben mindkét oldalról kompromisszumkészségre, illetve alaposabb egyeztetésre van szükség a döntések előkészítésénél.

Kifejezte reményét, hogy az ellenzéknek sem érdeke az ügyek megakasztása. A Fidesz-KDNP támogatásával a múlt héten elfogadott forrásmegosztási rendeletet az együttműködés pozitív példájaként említette. Hasonló jelentőségű döntésként szólt a főváros ez évi költségvetésének márciusi elfogadásáról.

Demszky Gábor emlékeztetett arra, hogy 1990 és 1994 között, amikor kisebbségi kormányzás volt a közgyűlésben, a Fidesztől esetenként támogatásokat kaptak, s volt olyan költségvetés is, amit az MDF-fel együtt szavaztak meg.

Hozzátette: ebben a ciklusban a közgyűlés elé kerülő témák több mint a felében ellenzéki támogatással döntenek. Megjegyezte azt is, hogy a költségvetés tervezetéről az ellenzékkel is egyeztetést kezdeményeznek, miután a koalíciós frakciók belső egyeztetése lezárult.