Ügyvédjén keresztül kérték Hunvaldot, hogy mondjon le

2009.03.19. 10:42

A februárban letartóztatott Hunvald György szavazata hiányzik a fővárosi koalíciónak a budapesti költségvetés elfogadásához. Hunvald ügyvédei szerint velük senki sem üzente Hunvaldnak, hogy mondjon le mandátumáról. Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke szerint ez nem igaz.

Az MSZP ügyvédein keresztül kétszer is megkérte Hunvald György előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármestert, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési mandátumáról, nyilatkozta az MTI-nek Burány Sándor, a párt budapesti elnöke. Hunvald fővárosi képviselő is, előzetes letartóztatása miatt patthelyzet alakult ki a fővárosi közgyűlésben, ahol addig az SZDSZ és az MSZP egy fős többséggel kormányzott. Emiatt nem sikerült elfogadni Budapest 2009-es költségvetését.

Hunvaldot februárban tartóztatták le a VII. kerületi ingatlanügyek miatt. Azóta személyesen nem lehet kapcsolatba lépni vele, így a Népszabadság szerint "ha Hunvald György nem nézi a tévét egy-egy ilyen ajánlat elhangzásakor, tudnia sem kell róla, hogy rajta állnak vagy buknak a főváros pénzügyei".

Krasznai András, Hunvald egyik ügyvédje szerint hozzájuk semmiféle kérés, ajánlat, kezdeményezés sem érkezett az ügyben, hogy Hunvald mondjon le mandátumáról.

Burány Sándor szerint azonban kétszer is találkozott Hunvald ügyvédeivel, hogy rajtuk keresztül tolmácsolja az MSZP budapesti szervezetének kérését: a polgármester mondjon le a fővárosi képviselői posztjáról. A második találkozón a lemondó levelek szövegét is átadta az ügyvédeknek. Az ügyvédek állítása szerint azt ígérték, hogy átadják az üzenetet ügyfelüknek.

Burány azt is elmondta, hogy eddig az ügyvédek kérésére, Hunvald érdekében nem tett semmilyen nyilatkozatot az ügyben.