Egyre többen tiltakoznak a Bosnyák téri plaza ellen

2009.03.30. 13:49 Módosítva: 2009.03.30. 13:49

Rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi Weinek Leonárd a Bosnyák téri városközponttal kapcsolatban felmerült kérdések tisztázására, áll az önkormányzat Indexnek küldött közleményében. Egyre nagyobb lakossági tiltakozás alakul ki a plaza ellen, mert a befektető kevesebb zöldfelületet akar a vállaltnál.

Zugló polgármestere az április 7-i ülésen a képviselők egyéni álláspontjáról szeretne pontos képet kapni a beruházás több kényes kérdését illetően.


Tervek és Zugló felülről (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

A közlemény szerint a zuglói lakosság egyre hangosabb és egyöntetűbb véleménye, valamint a képviselő-testületben egyre jobban érezhető belső feszültségek miatt kezdeményezi Weinek Leonárd a rendkívüli testületi ülés összehívását. Korábban több vitát váltott ki, hogy az Echo Investment nem az ötletpályázaton nyertes tervet, hanem kevesebb zöldfelülettel bíró, hatalmas plázát kíván a Bosnyák térre építeni.

Az előző ciklusból megörökölt projekttel kapcsolatban a képviselők is eltérő állásponton vannak. Egy részük a kezdeti család- és közösségbarát tervek helyett és a zuglói polgárok tiltakozása ellenére is zöld utat engednének a kerület központját évtizedekre meghatározó beruházásnak.

Korábban a lengyel beruházó az előírás szerint megállapított parkolószám 40 százalékos csökkentését kérte, amit a testület még tavaly augusztusban meg is szavazott. Azonban a kevés zöldfelület és a túlzott beépítettség miatt a polgármester újragondolná a parkolóhelyek számának mérséklését is.