Júliusban kezdődik a Margit híd felújítása

2009.04.22. 16:20

Városházi források szerint júliusig kiválasztják a kivitelezőjét és a független mérnökét a mintegy 12 milliárd forintos beruházásnak, amely felerészben EU-forrásból újulhat meg.

Az uniós támogatási szerződéshez várhatóan a jövő héten járul hozzá a fővárosi közgyűlés. A közgyűlés már tavaly júniusban döntött a főváros 6 milliárd forintos önrészének biztosításáról. Ezért nem hátráltatja a beruházást az, hogy még mindig nincs költségvetése a fővárosi önkormányzatnak.

HI  7554

A jövő év augusztusában tervezett ideiglenes forgalomba helyezésig a híd szerkezetét teljes körűen felújítják. A részleges műemléki helyreállítás keretében részben visszaállítják a második világháború előtti arculatát a hídnak. Egyebek közt kiszélesítik a hidat, kétirányú kerékpárút is létesül.

A rekonstrukció alatt folyamatos marad a hídon a villamosközlekedés, amit ideiglenes villamospályával biztosítanak majd.
A felújított híd végleges forgalomba helyezését 2011 márciusára tervezik. A rekonstrukcióval összefüggő előmunkálatok a Szabadság híd közúti forgalmának május végi átadása után gyorsulhatnak fel.