Két újabb vesztegetéssel gyanúsítják Gál Györgyöt

2009.04.29. 20:25 Módosítva: 2009.04.30. 00:28
Újabb gyanúsításokat tett közzé az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke ellen szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség: Gál Györgyöt két rendbeli, fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.

A gyanú szerint Gál György a gazdasági bizottsági SZDSZ-es elnökeként az ügyben eddig szereplő 14 ingatlanon túl további két önkormányzati tulajdonú lakóház esetében kért és kapott vesztegetési pénzeket az ügyben szereplő vállalkozótól, hogy a VII. kerületi önkormányzat a vállalkozó érdekkörébe tartozó cégnek értékesítse az ingatlanokat, áll a főügyészség közleményében.

Mint írták, az egyik ingatlan esetében 2003-ban 20 millió forintot, míg a másik ingatlannál 2004-ben 21 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól a bizottsági elnök. Gál György panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A főügyészség közlése szerint az ügyben így összesen már 16 önkormányzati ingatlan értékesítésével kapcsolatban történtek gyanúsítások.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán folytatta Gál György gyanúsítottkénti kihallgatását a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben.

A gyanú szerint a gazdasági bizottság elnöke összesen 346 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól a támogató segítségéért. Az ügyben szereplő gyanúsítottak - köztük Hunvald György (MSZP) polgármester - a nyomozás eddigi adatai szerint az önkormányzatnak összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.